2,286 קילומטרים מפרידים בין ישראל לאיטליה, אך הטעמים האיטלקיים קרובים אליכם הרבה יותר ממה שחשבתם - בלב רמת ישי שוכנת מסעדה שיכולה לגרום לכם להרגיש שאתם סועדים באחד מהפיאצות של רומא. בואו להכיר את גוסטינו
האוכל האיטלקי מדבר בשפה אוניברסלית שמעוררת את התיאבון של כל חובב אוכל, גם הרחק מחוץ לגבולות איטליה. אותה שפה דיברה גם אל ליבם של שני יזמים שאוהבים אוכל ואנשים: אמנון ישכיל ואיתי אדוני, מסעדנים מעמק יזרעאל שהחליטו לחבור לשף ליאון אלקלעי כדי להביא לעמק מסעדה ברמה אחרת. ברוכים הבאים לגוסטינו, האיטלקית הצפונית שבה מגישים פיצות ריחניות מקמח איטלקי שיוצאות הישר מתנור האבן, פסטות תוצרת בית, בשרים משובחים, פירות ים טריים ומגוון מאכלים איטלקיים אמיתיים ומעוררי חושים.
רבים אינם מודעים לכך שלמטבח האיטלקי יש מבחר סגנונות והשפעות וחובבי גורמה מושבעים כבר יודעים שספגטי ברוטב עגבניות בצפון איטליה יהיה שונה מהספגטי בדרומה (אם כי שניהם יהיו בוודאות טעימים). לאחר אינסוף טעימות והתייעצויות הגיעו המומחים הקולינריים שמאחורי גוסטינו להחלטה ובחרו בתפריט שמושפע בעיקר מאזור דרום איטליה בו חומרי הגלם הדומיננטיים הינם עגבניות, פלפל חריף, אנשובי וצלפים. הפסטות ומרבית חומרי הגלם מיובאים מאיטליה, אבל ישנה גם השפעה של האזור בו נמצאת המסעדה - אזור העמק והגליל ובהתאם המסעדה משלבת חומרי גלם מקומיים ברוח איטלקית.
כיאה למסעדה איטלקית אמיתית במסעדה בר גדול ומרשים שבתוכו נמצא הלב הפועם של המקום - טאבון עצים ענק שבו נאפות הפיצות ושאר המאפים לעיני הסועדים. הטאבון עשה את דרכו מאיטליה, דרך הים התיכון, כל הדרך אל המסעדה. הטאבון האיכותי משדרג כל מנה. בואו לראות איך חומרי גלם מובחרים הופכים ליצירות קולינריות ממש לנגד עיני הסועדים.
ליאון אלקלעי הינו אחד מהשמות שכל חובב גורמה ישראלי מכיר והוא מי שאחראי להצלחה של מסעדות מובילות בעולם האוכל הישראלי כגון הג'ירף, טוני וספה וג'קו. על אף שאלקלעי נחשב לשף פיוז'ן שמתמחה בשלל מטבחים, הוא בעצמו מודה שהמטבח האיטלקי הוא אחד האהובים עליו משום שהוא מאמין בחומרי גלם משובחים ומינימום התעסקות בהם. התוצאה היא תפריט מגוון ועשיר בטעמים, המשלב חומרי גלם איטלקיים ומקומיים לכדי חגיגת טעמים אמיתית.
לצד ההשקעה חסרת הפשרות בבניית התפריט ואיסוף חומרי גלם איכותיים, השקיעו מקימי המסעדה בעיצוב מרגש, מרשים ומהנה: משאיות ומנופים הגיעו ופרקו ציוד שהגיע מכל קצוות ישראל ואיטליה. במשך חודשים המקימים יישמו את כל הידע שלהם במסעדנות על מנת ללמוד ולאפיין במדויק מהי חוויה איטלקית אמיתית. עבור גוסטינו חווית האירוח היא החלק המשלים שחשוב לא פחות ואין ספק שחלק מהחוויה היא המטבח הפתוח, המאופיין בשקיפות ובניקיון.
כל פינה במסעדה מציעה חוויה שונה, מיוחדת ואיכותית והיא מחולקת לארבעה אזורים שונים, כך שכל אחד יוכל למצוא את הפינה הנכונה ביותר עבורו. אלו המעדיפים לשבת בחוץ, ייהנו מחצר קטנה עם גינה מטופחת באווירה טוסקנית ירוקה ומיוחדת ואלו הרוצים את המזגן אך עדיין ליהנות מאור השמש יוכלו לשבת במרפסת רחבה ומוארת, תוכלו לבחור גם בחלל המסעדה הפנימי והמעוצב שכולל גם בר ישיבה גדול ומפנק. לא משנה באיזה אזור תבחרו לסעוד, סביר להניח שתשכחו שאתם במסעדה ברמת ישי אלא תיסחפו למחוזות טוסקנה או סיציליה.
בתור מומחי קולינריה שמאמינים בחשיבותם של חומרי גלם פרימיום, בגוסטינו עושים כבוד לכל מרכיב ומפרגנים ללקוחות המסעדה לשלב במטבח שלהם טעמים איטלקיים אותנטיים. בתור סועדים של מסעדת גוסטינו תוכלו לרכוש הביתה את מוצרי הגלם האיכותיים מהמעדנייה.
צוות המסעדה ישמח לארח אתכם ולצרף אתכם למשפחה. בואו לטעום חוויה, ליהנות מאיטליה, להתפנק עם חברים או משפחה בגוסטינו.